Hur man väljer de perfekta glasögonramarna

 

1.

Först några grundläggande kunskaper. Om du har ett högt recept (-5,0 eller mer) finns det några extrafunktioner som intresserar dig. Fråga din ögonvårdspersonal om en polykarbonatlinser och anti-reflekterande beläggning. Dessa objekt kommer att vara viktiga inte bara för mode men också för syn. Be om polerade kanter.

2.

Om du har de tjocka linserna kanske du också vill leta efter en plastram. De är mycket eleganta just nu och kan gömma 'koksflaskan' kanter. Håll dig borta från kvadratiska ramar och gå i runda / ovala former.

3.

Om du inte bär tjocka linser är möjligheterna oändliga. Trådramar är mindre märkbara, men som sagt innan plastramar är 'i' just nu. Ta hänsyn till formen på ditt ansikte. Runda ramar kommer att accentuera ett runt ansikte etc. Färgen på ramarna är också viktig. Mörkare ramar ser fantastiska ut på människor med ljusa ögon! Prova på många par och ta din tid. Om du inte vet var du ska börja försök på två par av varje form / stil och begränsa dina val därifrån.

Tips och varningar

  • Bring en vän för en objektiv vy!
  • Få årliga ögonprov och se din läkare omedelbart om det finns några förändringar i din vision. Det kan vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd.
  • Välj ögonslitage som förbättrar dina bästa egenskaper!