Om Numbing Cream for Epilators

 

Funktion

Numbing krämer är aktuella krämer som tillfälligt nummerar huden när de appliceras. De är utformade för att underlätta irritation, klåda och smärta orsakade av mindre skador. Några dominerande krämer kräver recept eftersom de är baserade på Novocaine.

Funktioner

Numbing krämer kommer i koncentrationer från 1 till 5 procent. De är tjocka och kan torka på huden om de lämnar det för länge. De kan tvättas bort när du är färdig med dem så att du snabbt kan återställa känsligheten i området.

Typer

Numbing krämer finns i flera olika typer. Krämer som är utformade för att underlätta klåda orsakade av irritation från giftmoment är de vanligaste och enklaste att erhålla. Om du inte har stora smärta problem med epilering, kan det vara tillräckligt för att göra sakerna tålbara. Men om du upplever allvarlig smärta under epilering, bör du överväga ett varumärke som inte är diskret eller till och med receptbelagt. Dessa har relativt höga koncentrationer av numrerande komponenter i dem och ska bara användas efter att ha råd med din läkare eller apotek.

Överväganden

När du använder en domande kräm, applicera inte för mycket på en gång. När grädden torkar ut, kommer effekterna att minska. Till exempel, om du ska epilera ditt bikiniområde, använd grädden på ena sidan. Sedan epilera innan du flyttar till andra sidan. Kom också ihåg att dessa krämer absorberas i din kropp, så överdriv inte det belopp du lägger på.

Missuppfattningar

Många tror att en numrande kräm gör epilering helt smärtfri. Även om detta kan vara sant för några lyckliga individer är det i allmänhet inte så. Cremen kommer att göra smärtan mindre, mer som det 'lindriga obehaget' som utlovats av många professionella hårborttagnings salonger och produkter, men det kommer inte att göra det helt borta.

Varning

Applicera aldrig en numbande kräm till hela din kropp. Eftersom kemikalierna absorberas i kroppen och blodet, kan de faktiskt förgifta dig om deras koncentrationer är för höga. Numbing krämer bör endast användas i känsliga områden som annars du kanske inte kan tolerera epilering. För mindre känsliga områden som ben eller rygg, försök att göra utan. Om du måste använda grädden måste du göra hårborttagning under flera dagar. En epilator är en elektrisk eller en batteridriven enhet som griper flera hår på en gång och ger dem ut ur kroppen. Det fungerar på ett sätt som liknar vaxning. Medan epilatorer är populära eftersom håret tar lång tid att växa tillbaka, kan de också vara extremt smärtsamma. Många använder nummerande krämer innan de använder epilatorn för att göra processen mindre irriterande.