Vilka vitaminer ökar hårväxten?

 

Vitamin D

En brist i vitamin D hos möss har inte bara resulterat i rickets hos gnagare, utan också håravfall. Detsamma gäller för människor: Se till att du får tillräckligt med D-vitamin så att du inte tappar håret, och att du också behåller sin tillväxt.

Essentiella fettsyror

Viktiga fettsyror, särskilt Omega 3, kontroll flödet av oljor och näring av kollagen, vilket är den stödjande strukturen under huden, enligt Articlealley.com. Vi behöver kollagen för friskt hår och hud

B Vitaminer

Biotin, som är ett B-vitamin, anses 'livsmedel för hår', tillsammans med de andra B-vitaminerna, inklusive B5 och B12. Folsyra (B9) menas också öka hårväxten.

Vitamin E

E-vitamin tjänar som en antioxidant och slagsmål fria radikaler som kan smälta upp huden och håret och störa vårt hårs tillväxtmönster, liksom dess kvalitet. E-vitamin förbättrar också hårbottencirkulationen och bärandet av syre i håret, vilket är viktigt om du vill växa snabbt hår, enligt Iloveindia.com.

C-vitamin

C-vitamin är också en antioxidant och är viktigt om du vill behålla Ditt hår är hälsosamt, glänsande och växer till bra pris. Om du är vitaminbrist, kommer inte bara din hårväxt att sakta, men ditt hår kan börja falla ut. Håret behöver näring, precis som andra delar av vår kropp. En balanserad kost är en bra start, men du kanske vill överväga att ta ett daglig tillskott så att du kan vara säker på att ditt hår får allt som behövs för att fortsätta växa.